Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@14:30:01 GMT

حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان از اهداف بنیاد است

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۳۴۸۴

حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان از اهداف بنیاد است

ایسنا/یزد رئیس بنیاد نخبگان استان یزد با تاکید بر این که امروز برای برخورداری از اقتصاد بدون نفت، انتخابی جز اقتصاد دانش‌بنیان نداریم، گفت: حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان از اهداف بنیاد نخبگان است.

«سیدمهدی کلانتر» امروز در نشست با خبرنگاران استان با اشاره به اهمیت نیروی انسانی متخصص، اظهار کرد: امروزه اهمیت نیروی انسانی و تفکر و بستر ایجاد شده برای فعالیت نیروهای انسانی به مراتب از نقش ماشین آلات در توسعه مهمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که بنیاد نخبگان مسیر نخبگی را برای افراد تحصیل کرده فراهم کرده است، گفت: اقتصاد دانش‌بنیان در سال‌های قبل یک نیاز محسوب نمی‌شد اما امروز برای برخورداری از اقتصاد بدون نفت، انتخابی جز اقتصاد دانش بنیان باقی نمی‌ماند که خوشبختانه بنیاد نخبگان در این خصوص اقدام کرده است.

این مسئول با اشاره به ظرفیت کارخانه نوآوری یزد به عنوان یکی از اقبال‌های خوب این استان در موضوع اقتصاد دانش بنیان، تصریح کرد: خوشبختانه با دیدگاه کنونی مسئولان و نخبگان و همچنین وجود شهر هوشمند انتظار داریم که اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از اهداف و برنامه‌های اصلی استان به بار بنشیند.

وی با بیان این که صرفاً مدلی برای بنیاد نخبگان تعریف نشده است، گفت: این بنیاد با عمر بیش از یک دهه صرفاً با یک اندیشه بلند شکل گرفته و در حال حاضر به سمت دانش‌بنیان شدن حرکت می‌کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان استان از شناسایی افراد با استعداد و هدایت آنها به عنوان یکی از مسئولیت‌های مهم این بنیاد یاد کرد و گفت: طرح‌هایی مانند طرح «احمدی روشن» و «شهاب» جزو طرح‌هایی است که این بنیاد در دستور پیگیری قرار داده است.

وی در ادامه با بیان این که اندیشکده‌های بنیاد نخبگان با ظرفیتی فراتر از اتاق فکر و به صورت تخصصی می‌توانند مشاره بدهند، اظهار کرد: ایجاد این اندیشکده‌ها با رویکرد بازگرداندن نخبگان به یزد و مشاوره به دستگاه‌ها و سازمان‌ها و کمک به توسعه دانش‌بنیان است.

کلانتر با اشاره به لزوم ایجاد تنوع و رقابت‌پذیری در حوزه صنعت یزد به عنوان یک نیاز اساسی یاد کرد و گفت: در حال حاضر بیشترین رشته‌های مربوط به یزد شامل معدن و صنایعی مانند فولاد، کاشی و سرامیک، نساجی و صنایع غذایی است.

وی با اشاره به این که میز نیازمندی‌های صنعت در راستای جذب نخبگان به سمت صنایع پایه‌گذاری شد، گفت: این اقدام در راستای رفع نیازهای صنعت انجام و مسائل متعدد در اختیار سازمان صمت داده شده است.

رئیس بنیاد نخبگان استان با بیان این که تاکنون حدود یکهزار نخبه تحت پوشش این بنیاد در استان یزد آمده‌اند، گفت: این افراد به فرا خور نوع کار و میزان نیاز خود می‌توانند تسهیلات دریافت کنند و از حمایت‌های این بنیاد بهره‌مند شوند.

کلانتر در پایان با تاکید بر این که رتبه یزد به لحاظ شاخص تعداد نخبگان نسبت به جمعیت ۲۳ است، گفت: این در حالی است که عدد مربوط به ۱۸ استان کشور روی هم ۱۸ نمی‌شود.

«محمود سلطانی» مخترع و کارآفرین یزدی و از نخبگان تحت پوشش این بنیاد نیز سخنانی را پیرامون حمایت‌های بنیاد نخبگان ارائه و در این باره از مسئولان بنیاد تقدیر کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی بنياد ملي نخبگان يزد اقتصاد دانش بنیان اقتصاد دانش بنیان بنیاد نخبگان عنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۳۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ بیست و ششمین جلسه هیئت امنای بنیاد ملی علم ایران با حضور دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و با رویکرد ارائه گزارش فعالیت‌ها و برنامه‌های امسال بنیاد ملی علم ایران برگزار شد.

دهقانی، طی سخنانی در این نشست گفت: بنیاد ملی علم ایران، با توجه به ارتقای ساختاری خود از یک سو و افزایش بودجه‌ای که سال گذشته داشت، نقش ارزشمند و درخور توجهی را در حمایت و توسعه پژوهش‌های بنیادین و تولید علم کشور ایفا کرد. اما علیرغم این عملکرد مثبت، بودجه بنیاد به یک‌سوم کاهش یافت که برای اصلاح آن و کمک به ادامه روند حمایت‌های گسترده از تولیدات علمی، به صورت مستمر با دستگاه‌های ذیربط در حال پیگیری و مذاکره هستیم.

ون علمی، فناوری و اقتصاد دنش‌بنیان ریاست‌جمهوری یکی از مأموریت‌های اصلی بنیاد ملی علم ایران را کمک به طرح‌های علمی در ابعاد ملی و بین‌المللی در ابعاد کلان و ناظر به آینده دانست و افزود: تلاش داریم  مسیر حرکتی بنیاد علم را به سمت و سوی حمایت از تولید علم فاخر و دست یافتن به خروجی های علمی فاخر سوق بدهیم و بر همین اساس، امسال برنامه‌های جدی بنیاد علم برای حمایت از تولیدات فاخر علمی با رویکرد دست‌یابی به مرجعیت علمی، به طور جدی دنبال می‌شود.

دهقانی با اشاره به برنامه‌ریزی جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای تربیت و پرورش نیروی انسانی دانش‌آموخته و متخصص در حوزه‌های گوناگون علمی و فناورانه عنوان کرد: به طور مثال در حوزه کوانتوم برای تربیت حداقل دو هزار نفر نیروی انسانی خبره و متخصص برنامه ریزی شده است و این رویکرد، به شکل‌های مختلف از جمله همکاری با دانشگاه‌ها، حمایت از استادان تراز، حمایت‌های ذیل ستادهای توسعه فناوری از پرورش نیروی انسانی و دیگر شکل‌های حمایتی، اجرا می‌شود.

وی بر ضرورت استمرار هم‌اندیشی و تعامل اعضای هیئت امنا تأکید کرد و گفت: وقتی قرار است یک کار بنیادین علمی در بنیاد علم دنبال می‌شود، باید نشست‌ها به صورت مستمر و با فواصل کم‌تر برگزار شود. می‌بایست نظرات همه اعضا دریافت و در نهایت برآیند این نظرات، به یک خط سیر تبدیل شده و ‌خط مشی بنیاد قرار بگیرد.

حمایت از تولید پژوهش‌های بنیادی و با کیفیت در سال جاری 

علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در این نشست به ارائه گزارشی تفصیلی از اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: سامانه‌ای از سال گذشته راه اندازی شده که تمامی اطلاعات بنیاد علم روی این سامانه قرار داده شده است. در قالب سامانه انتشار اطلاعات حمایت‌های بنیاد علم ایران، جزئیات حمایت‌ها، نحوه دریافت و اطلاعات کاملی از طرح‌ها به طور دقیق ارائه شده است.

دبیر هیئت امنای بنیاد علم ایران افزود: تدوین برنامه راهبردی چهار ساله با رویکرد افزایش کیفیت تولیدات علمی از مهم‌ترین برنامه‌های بنیاد علم ایران در سال جاری است. بنیاد همچنین اهدافی همچون افزایش سهم و کیفیت پژوهش‌های بنیادی، هدفمندسازی پژوهش‌های کاربردی و حمایت از مسأله‌محوری و مأموریت‌گرایی، تدوین قالب‌های ترویج علم، حمایت از رویدادهای شب علم و بهبود فرآیندها در داوری و نظارت طرح‌ها را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آناف، در این جلسه، ضمن بحث و گفت‌وگو پیرامون اعضای کمیسیون دائمی هیئت امنا و نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی، شیوه اعطای حمایت‌های بنیاد به اعضای هیئت امنا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پیشنهاد شد که استفاده اعضای هیئت برای حمایت از طرح رساله دکتری و پسادکتری بدون پرداختی به استاد راهنما و با مسئول طرح از حمایت‌های تحقیقاتی بنیاد بلامانع است و تصمیم‌گیری درباره ارزیابی و پذیرش درخواست اعضای هیئت امنا با کمیته‌ای متشکل از رئیس و چهار نفر از اعضای هیئت امنای بنیاد خواهد بود.

همچنین در این نشست،  پیمان صالحی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر رشاد، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، صادق واعظ زاده، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر موسوی موحدی و ایمان افتخاری از اعضای هیئت امنای بنیاد علم ایران حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • برگزیده بنیاد نخبگان کرمان، کارگر نمونه کشور
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی مرجعیت علمی 
  • تعلیم و تربیت احیاکننده تمدن عظیم اسلامی است
  • اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان حرکت بزرگ اقتصادی را رقم می زند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است